Home What's new PROGRAM UNAPREĐENJA IMPLEMENTACIJE IZBORNIH ZAKONA U BOSNI I HERCEGOVINI

PROGRAM UNAPREĐENJA IMPLEMENTACIJE IZBORNIH ZAKONA U BOSNI I HERCEGOVINI

E-mail Print PDF

PROGRAM UNAPREĐENJA IMPLEMENTACIJE IZBORNIH ZAKONA U BOSNI I HERCEGOVINI

Udruženje izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH), započelo je u oktobru 2009. godine implementaciju projekta pod nazivom „Program unapređenja implementacije izbornih zakona u Bosni i Hercegovini“.

Cilj projekta je unaprijediti implementaciju Zakona o sukobu interesa i Zakona o finansiranju političkih stranaka kroz obuku onih na koje se ovi zakoni direktno odnose, kao i kroz podizanje javne i medijske svijesti o odredbama zakona i modalitetima njihove primjene.

Ovaj projekat se implementira u skladu sa sporazumom sa Organizacijom za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE), Misija u Bosni i Hercegovini, a zahvaljujući sredstvima Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ukupno će biti održano 32 treninga za izabrane zvaničnike na općinskom, kantonalnom, federalnom i državnom nivou, te 8 treninga za predstavnike nevladinih organizacija i medija, koji će trajati do kraja novembra 2010. godine.

Program takođe predviđa publikaciju brošura sa komentarima na odredbe gore navedenih zakona i njihovu primjenu. Komentari će biti napisani na osnovu iskustava Centralne izborne komisije (CIK BiH) i prijedloga od strane učesnika treninga. 

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate Zvjezdanu Dragović na telefon +387 33 476 880 ili e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Last Updated ( Thursday, 15 July 2010 14:00 )