Home Novosti Deset godina rada Udruženja izbornih dužnosnika u Bosni i Hercegovini

Deset godina rada Udruženja izbornih dužnosnika u Bosni i Hercegovini

E-mail Ispis PDF
Udruženje izbornih dužnosnika u Bosni i Hercegovini (UIDBIH) 12. 11. 2009. godine je obilježilo deset godina rada u hotelu "Ero", u Mostaru.

Misija UIDBiH je osiguranje neovisnog foruma za razmjenu informacija između izbornih dužnosnika te doprinosa u unapređenju procesa demokratije u BiH, provođenja fer i slobodnih izbora i izgradnji povjerenja javnosti u izborni proces.

Najznačajnije aktivnosti UIDBIH u prethodnim godinama su vezane za profesionalno usavršavanje izbornih dužnosnika, biračkih odbora, zakonodavne inicijative i akcije zagovaranja u vezi sa unapređenjem izbornog procesa, edukaciju građana, naročito omladine u cilju njihovog aktivnijeg uključivanja u demokratske procese Bosne i Hercegovine.

UIDBiH se ovim putem zahvaljuje svim donatorima koji su prepoznali važnost aktivnosti Udruženja izbornih dužnosnika u BiH, kao što su: USAID, OSCE, NED, UNDEF, Evropska Komisija, Britanska ambasada, Ambasada Sjedinjenih američkih država, IRI, BTD, Fond otvoreno društvo BiH, te mnogi drugi. 

ASSOCIATION OF ELECTION OFFICIALS IN BOSNIA AND HERZEGOVINA


 Ažurirano ( Četvrtak, 15 Srpanj 2010 13:15 )  

Informacije o članstvu

Konferencije

Podrška UIZBiH